Tot slierten gesneden courgette kun je ook klaarmaken als bami. Die zijn de ster in deze Indonesische bami timun japang. Heerlijk als gezond avondeten.
1. Hak de ingrediënten voor de bumbu tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. 2
. Maak met behulp van een spiraalsnijder op bami lijkende sliertjes van de courgettes.
3. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu al omscheppend aan.
4. Voeg na 3 min. de courgette en de djeruk purut toe. Bak 2 min. al omscheppend.
5. Breng op smaak met de groentebouillon, sojasaus, peper en zout.
6. Zet het vuur uit en garneer met de peterselie en lente-ui.
7. Serveer de bami eventueel met gekookte of gebakken eieren.
Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra
Voor 4 personen
BUMBU
EXTRA NODIG
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.