Bami van courgette

Intro

Tot slierten gesneden courgette kun je ook klaarmaken als bami. Die zijn de ster in deze Indonesische bami timun japang. Heerlijk als gezond avondeten.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

BUMBU

EXTRA NODIG

Bereiding

1. Hak de ingrediƫnten voor de bumbu tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. 2

. Maak met behulp van een spiraalsnijder op bami lijkende sliertjes van de courgettes.

3. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu al omscheppend aan.

4. Voeg na 3 min. de courgette en de djeruk purut toe. Bak 2 min. al omscheppend.

5. Breng op smaak met de groentebouillon, sojasaus, peper en zout.

6. Zet het vuur uit en garneer met de peterselie en lente-ui.

7. Serveer de bami eventueel met gekookte of gebakken eieren.

Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra