Aziatische rodekoolsalade met walnoten

Aziatische rodekoolsalade met walnoten

Dieprood en knaloranje: van deze Aziatische rodekoolsalade met walnoten spatten de kleuren af. En dan hebben we het nog niets eens over de smaak gehad… Hij is niet ingewikkeld – in drie stappen heb je je maaltje gepiept –, maar daar is bij het eindresultaat niets van te merken. Kun je geen rodekool krijgen? Dan is de witte variant ook een prima alternatief!
 

Bereiding


1. Bak de walnoten met de overige ingrediënten in de olijfolie ca. 7 min. op laag-middelhoog vuur totdat ze krokant en gekarameliseerd zijn. Schud ze regelmatig om. Laat afkoelen.

2. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng zo nodig nog op smaak met wat extra zout.

3. Meng alle ingrediënten voor de salade goed door  elkaar. Meng de walnoten en de dressing door de salade.
Garneer met de lente-ui.
 

Voor 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten.

Walnoten

  • 75 g walnoten, grofgehakt
  • ½ el honing
  • ¼ tl vanille-extract
  • ¼ tl kaneel
  • 1 el olijfolie


Dressing

  • 1 el milde olijfolie
  • 1½ el sesamolie
  • 2½ el limoensap
  • ½ el rijstazijn
  • ½ el honing snufje
  • zout
  • snufje zwarte peper


Salade

  • 250 g rodekool, fijngesneden
  • 5 radijsjes, in flinterdunne plakjes
  • ½ winterpeen, geraspt
  • 1 mandarijn, partjes gehalveerd in de lengte
  • ½ el sesamzaadjes


Garnering

  • 1 lente-ui, fijngesneden




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief