Aziatische noedelsoep met zalm

Bereiden

Bij het zien van deze soep beginnen we direct te watertanden! Deze rijkgevulde noedelsoep barst van de smaken. Serveer 'm vanavond!

1. Haal de tofoe uit de verpakking en leg hem op een bord. Leg er een tweede bord bovenop. Laat dit 15 minuten staan, zodat het vocht uit de tofoe wordt gedrukt. Giet af en snijd de tofoe in kleine blokjes.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Houd een glas koud water bij de hand. Voeg telkens een scheutje koud water toe als het water weer begint te koken en herhaal dit gedurende 4 minuten. Zo worden de noedels perfect gaar. Giet af en zet de noedels apart in koud water.

3. Verhit de olie in een grillpan. Gril de zalm op de velkant. Draai om wanneer het vel goed is dichtgeschroeid en bak de andere kant ook nog een paar minuten. Het midden van de zalm moet roze blijven.

4. Laat de noedels uitlekken en verdeel ze over soepkommen. Verdeel de beetgare groente, tofoe en geweekte paddenstoelen erover, en leg in elke kom een stuk zalm met de velkant naar boven. Overgiet met de dashi. Garneer met de vissaus en sojasaus.

5. Serveer met bosui, Spaanse peper en zwart sesamzaad.

Tip: neem bijvoorbeeld een mix van peultjes, prei, wortel en venkel.

Dit recept komt uit het boek ‘Soepbijbel’ van Heleen Timmermans (€29,99, Uitgeverij Carrera)

[Credits: fotografie Simone van den Berg]

Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!