Dit gerechtje is een variant op mimosa-eieren, een voorgerecht dat zo heet omdat de gehakte dooier op de bloemetjes van deze plant lijkt. Ansjovis en kappertjes geven een pittige touch aan dit luxe, romige voorafje.
1 Leg de eieren in een pan koud water, breng aan de kook en kook in 6 minuten hard. Giet ze af, laat ze afkoelen in koud water, pel en hak ze grof.
2 Kook de asperges in 3 minuten beetgaar. Giet af en leg op een schaal.
3. Besprenkel met de olie, bestrooi ze met ei, kappertjes, ansjovis en basilicum. Bestrooi met zout en peper.
Per portie 145 kcal, 10,8 g vet (2,1 g verzadigd), 8,4 g eiwit, 2,5 g koolhydraten, 1,5 g suikers
voor 4 personen
• 2 eendeneieren
• 500 g groene asperges, uiteinden verwijderd
• 2 el extra vergine olijfolie
• 2 tl kappertjes
• 3 ansjovisfilets, in stukjes
• handvol basilicumblaadjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.