Asperges met ei en ansjovisdressing

Asperges met ei en ansjovisdressing

Ingredienten

Dit gerechtje is een variant op mimosa-eieren, een voorgerecht dat zo heet omdat de gehakte dooier op de bloemetjes van deze plant lijkt. Ansjovis en kappertjes geven een pittige touch aan dit luxe, romige voorafje.



1 Leg de eieren in een pan koud water, breng aan de kook en kook in 6 minuten hard. Giet ze af, laat ze afkoelen in koud water, pel en hak ze grof.

2 Kook de asperges in 3 minuten beetgaar. Giet af en leg op een schaal.

3. Besprenkel met de olie, bestrooi ze met ei, kappertjes, ansjovis en basilicum. Bestrooi met zout en peper.

Per portie 145 kcal, 10,8 g vet (2,1 g verzadigd), 8,4 g eiwit, 2,5 g koolhydraten, 1,5 g suikers

voor 4 personen

• 2 eendeneieren

• 500 g groene asperges, uiteinden verwijderd

• 2 el extra vergine olijfolie

• 2 tl kappertjes

• 3 ansjovisfilets, in stukjes

• handvol basilicumblaadjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief