Smullen, deze appel-kaneel-amandelcake! De combinatie appel-kaneel is een golden oldie en vormt samen met de amandelen de smaakmaker in dit recept.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Vet een taartvorm (0 20 cm) in. Meng de bloem, amandelen, het bakpoeder en de kaneel met een snufje zout in een kom.
3. Mix de boter en suiker in een grote kom en klop de eieren erdoor. Voeg de droge ingrediënten toe terwijl je blijft kloppen.
4. Schenk de helft van het beslag in de vorm en verdeel hierover een laagje appel. Schenk de rest van het beslag erover en eindig met de rest van de plakjes appel, bestrooid met de extra suiker.
5. Bak de cake in 30–40 minuten goudbruin.
8-10 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.