Dit eenpansgerecht scheelt een hele hoop afwas! Hoewel het een simpel rijst-met-kipgerecht lijkt, heeft ‘t in werkelijkheid ontzettend veel smaak door de koriander, knoflook, dadels en honing. Smullen!
1. Verhit wat olijfolie in een pan en braad 2 kippenpoten en 2 kippendijen aan. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
2. Zweet in dezelfde pan 1 gesnipperde ui aan. Voeg 1 geperste knoflookteen, 2 tl gemalen koriander (ketoembar) en 1 flinke tl komijn toe; bak ze 2 minuten mee. Voeg 250 g langkorrelige rijst, 150 g medjool-dadels, 1 el honing en de kip toe. Schep door elkaar en giet er water bij tot alles onderstaat. Laat afgedekt op middelhoog vuur 30 minuten pruttelen tot de kip en rijst gaar zijn.
4 personen
– 2 kippenpoten en 2 kippendijen
– 1 gesnipperde ui
– 1 geperste knoflookteen
– 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
– 1 flinke tl komijn
– 250 g langkorrelige rijst
– 150 g medjool-dadels
– 1 el honing
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.