Alles-in-een rijst met kip

Alles-in-een rijst met kip

Dit eenpansgerecht scheelt een hele hoop afwas! Hoewel het een simpel rijst-met-kipgerecht lijkt, heeft ‘t in werkelijkheid ontzettend veel smaak door de koriander, knoflook, dadels en honing. Smullen! 

Bereiding



1. Verhit wat olijfolie in een pan en braad 2 kippenpoten en 2 kippendijen aan. Neem ze uit de pan en houd ze apart.

 



2. Zweet in dezelfde pan 1 gesnipperde ui aan. Voeg 1 geperste knoflookteen, 2 tl gemalen koriander (ketoembar) en 1 flinke tl komijn toe; bak ze 2 minuten mee. Voeg 250 g langkorrelige rijst, 150 g medjool-dadels, 1 el honing en de kip toe. Schep door elkaar en giet er water bij tot alles onderstaat. Laat afgedekt op middelhoog vuur 30 minuten pruttelen tot de kip en rijst gaar zijn.

 

4 personen
– 2 kippenpoten en 2 kippendijen
– 1 gesnipperde ui
– 1 geperste knoflookteen
– 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
– 1 flinke tl komijn
– 250 g langkorrelige rijst
– 150 g medjool-dadels
– 1 el honing


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!