Alles-in-een rijst met kip

Intro

Dit eenpansgerecht scheelt een hele hoop afwas! Hoewel het een simpel rijst-met-kipgerecht lijkt, heeft 't in werkelijkheid ontzettend veel smaak door de koriander, knoflook, dadels en honing. Smullen! 

Ingrediƫnten

4 personen
– 2 kippenpoten en 2 kippendijen
– 1 gesnipperde ui
– 1 geperste knoflookteen
– 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
– 1 flinke tl komijn
– 250 g langkorrelige rijst
– 150 g medjool-dadels
– 1 el honing

Bereiding



1. Verhit wat olijfolie in een pan en braad 2 kippenpoten en 2 kippendijen aan. Neem ze uit de pan en houd ze apart.

 



2. Zweet in dezelfde pan 1 gesnipperde ui aan. Voeg 1 geperste knoflookteen, 2 tl gemalen koriander (ketoembar) en 1 flinke tl komijn toe; bak ze 2 minuten mee. Voeg 250 g langkorrelige rijst, 150 g medjool-dadels, 1 el honing en de kip toe. Schep door elkaar en giet er water bij tot alles onderstaat. Laat afgedekt op middelhoog vuur 30 minuten pruttelen tot de kip en rijst gaar zijn.