Deze abrikozentaart staat in een mum van tijd op tafel. Super op een feestje of verjaardag, maar ook gewoon als bijzonder toetje met een bolletje vanilleijs. Smullen!
1 Kluts de eieren in een kom. Doe de de suiker, melk en olie erbij en meng alles goed.
2 Voeg de bloem en gist al roerende aan het mengsel toe. Mix het geheel even met een elektrische handmixer als er klontjes in het beslag ontstaan.
3 Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm van zo’n 26 cm doorsnee of in een rechthoekige ovenschaal van dezelfde inhoud.
4 Verdeel de abrikozen over het beslag en leg ze met de snijkant naar boven. Strooi een snufje suiker over elke abrikoos zodat ze karamelliseren in de oven. Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak de cake in 20-30 minuten gaar. Bestuif als hij is afgekoeld met poedersuiker.
Ga nu op reis met Jamie magazine naar Menorca, kijk hier voor meer informatie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.