Abrikozentaart uit Menorca

Ingrediënten

12 personen
• 250 g bloem
• 250 g suiker
• 100 ml melk
• 100 ml zonnebloemolie
• 7 g gedroogde gist
• 3 eieren
• 12-15 kleine abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd

Bereiding

Deze abrikozentaart staat in een mum van tijd op tafel. Super op een feestje of verjaardag, maar ook gewoon als bijzonder toetje met een bolletje vanilleijs. Smullen! 

1 Kluts de eieren in een kom. Doe de de suiker, melk en olie erbij en meng alles goed.

2 Voeg de bloem en gist al roerende aan het mengsel toe. Mix het geheel even met een elektrische handmixer als er klontjes in het beslag ontstaan.

3 Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm van zo’n 26 cm doorsnee of in een rechthoekige ovenschaal van dezelfde inhoud.

4 Verdeel de abrikozen over het beslag en leg ze met de snijkant naar boven. Strooi een snufje suiker over elke abrikoos zodat ze karamelliseren in de oven. Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak de cake in 20-30 minuten gaar. Bestuif als hij is afgekoeld met poedersuiker.

Ga nu op reis met Jamie magazine naar Menorca, kijk hier voor meer informatie