Gepofte aardappels met kruidenboter of sour cream kennen we allemaal, maar deze twist geeft dit recept weer iets fris mee: krieltjes gepoft in de schil samen met heel veel kruiden en grofgehakte uien. Samen met de tofu-avocado dip onwerelds lekker en ook nog eens vegan. Prima als bijgerecht maar lekker genoeg om de show te stelen.
1. Week 4 vellen bakpapier gedurende 10 minuten. Knijp het water eruit.
2. Verdeel de aardappels over het bakpapier. Snijd de uien in parten en leg ze bij de aardappels. Voeg de boter of olijfolie toe.
3. Bestrooi met het komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder en chilipoeder en ook wat zout en peper. Vouw de hoeken van het bakpapier naar binnen en bind met keukentouw de punten bij elkaar zodat je een zakje hebt.
4. Gril de pakketjes op directe warmte gedurende circa 15 minuten. Doe de deksel erop met de luchtklep open. Verhuis de pakketjes naar indirecte warmte als het papier gaat branden of besprenkel ze met water. Serveer de aardappels met de tofu-avocadodip.
Tofu-avocadodip: Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Mix de ingrediënten voor de dip tot een smeuïge massa.
4 personen, bereiding 30 minuten.
Tofu-avocadodip:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.