Aardappels met tofu-avocado dip

Intro

Gepofte aardappels met kruidenboter of sour cream kennen we allemaal, maar deze twist geeft dit recept weer iets fris mee: krieltjes gepoft in de schil samen met heel veel kruiden en grofgehakte uien. Samen met de tofu-avocado dip onwerelds lekker en ook nog eens vegan. Prima als bijgerecht maar lekker genoeg om de show te stelen.

Ingrediënten

4 personen, bereiding 30 minuten.

Tofu-avocadodip:

Bereiding1. Week 4 vellen bakpapier gedurende 10 minuten. Knijp het water eruit.

2. Verdeel de aardappels over het bakpapier. Snijd de uien in parten en leg ze bij de aardappels. Voeg de boter of olijfolie toe. 

3. Bestrooi met het komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder en chilipoeder en ook wat zout en peper. Vouw de hoeken van het bakpapier naar binnen en bind met keukentouw de punten bij elkaar zodat je een zakje hebt.

4. Gril de pakketjes op directe warmte gedurende circa 15 minuten. Doe de deksel erop met de luchtklep open. Verhuis de pakketjes naar indirecte warmte als het papier gaat branden of besprenkel ze met water. Serveer de aardappels met de tofu-avocadodip.

Tofu-avocadodip: Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Mix de ingrediënten voor de dip tot een smeuïge massa.