Deze kleine aardappeltjes kleed je helemaal naar eigen wens aan! Serveer als amuse op een feestje, borrel of brunch, of kruip met een bord vol lekker op de bank.
1 Kook de aardappeltjes in ca. 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Halveer de aardappeltjes.
2 Doe wat appelstroop op 7 halve aardappeltjes, verdeel de stukjes forel erover, garneer met een partje appel en bestrooi met wat peper.
3 Verdeel de gemarineerde zalm en wat crème fraîche over 7 halve aardappeltjes, garneer met dille.
4 Leg op 7 halve aardappeltjes wat gorgonzola, een stukje vijg, een blaadje rucola en een plakje rauwe ham.
5 Verdeel de rucolapesto (zie hieronder) over 7 halve aardappeltjes en garneer met een halve walnoot.
6 Meng de garnalen met de mayonaise en wat citroensap. Verdeel de garnalen over 7 halve aardappeltjes en bestrooi met bieslook.
7 Serveer de aardappeltjes op een lepel (die met garnalen), prik ze aan vorkjes of steek er cocktailprikkers in.
Rucolapesto
Maak zelf rucolapesto door 1 bosje rucola met 1 el pijnboompitjes, 1 teen knoflook en 1 el geraspte parmezaan met extra vergine olijfolie fijn te malen tot een dik vloeibaar mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Recept Jankees Roggeveen
Fotografie Willem Groeneveld
10 personen
• 15 kleine, gladde, vastkokende aardappeltjes, schoongeboend
• 1 gerookte forelfilet, in stukjes
• 1 el appelstroop
• 1 rode appel, in partjes
• 100 g gemarineerde zalm, plakjes
• 3 el crème fraîche
• dille
• 100 g rauwe ham
• 100 g gorgonzola
• 1 verse vijg, in stukjes
• 1 bosje rucola
• 7 tl rucolapesto*
• 20 g walnoten
• 75 g Hollandse garnalen
• 2 tl mayonaise
• sap van 1 citroen
• 5 sprietjes bieslook, fijngesneden