Aangeklede aardappeltjes

Aangeklede aardappeltjes

Bereiding

Deze kleine aardappeltjes kleed je helemaal naar eigen wens aan! Serveer als amuse op een feestje, borrel of brunch, of kruip met een bord vol lekker op de bank. 

1 Kook de aardappeltjes in ca. 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Halveer de aardappeltjes.

2 Doe wat appelstroop op 7 halve aardappeltjes, verdeel de stukjes forel erover, garneer met een partje appel en bestrooi met wat peper. 

3 Verdeel de gemarineerde zalm en wat crème fraîche over 7 halve aardappeltjes, garneer met dille.

4 Leg op 7 halve aardappeltjes wat gorgonzola, een stukje vijg, een blaadje rucola en een plakje rauwe ham.

5 Verdeel de rucolapesto (zie hieronder) over 7 halve aardappeltjes en garneer met een halve walnoot.

6 Meng de garnalen met de mayonaise en wat citroensap. Verdeel de garnalen over 7 halve aardappeltjes en bestrooi met bieslook.

7 Serveer de aardappeltjes op een lepel (die met garnalen), prik ze aan vorkjes of steek er cocktailprikkers in.

Rucolapesto
Maak zelf rucolapesto door 1 bosje rucola met 1 el pijnboompitjes, 1 teen knoflook en 1 el geraspte parmezaan met extra vergine olijfolie fijn te malen tot een dik vloeibaar mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Recept Jankees Roggeveen
Fotografie Willem Groeneveld

10 personen
• 15 kleine, gladde, vastkokende aardappeltjes, schoongeboend
• 1 gerookte forelfilet, in stukjes
• 1 el appelstroop
• 1 rode appel, in partjes
• 100 g gemarineerde zalm, plakjes
• 3 el crème fraîche
• dille
• 100 g rauwe ham
• 100 g gorgonzola
• 1 verse vijg, in stukjes
• 1 bosje rucola
• 7 tl rucolapesto*
• 20 g walnoten
• 75 g Hollandse garnalen
• 2 tl mayonaise
• sap van 1 citroen
• 5 sprietjes bieslook, fijngesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief