Deze salades nodigen je uit om lekker buiten te eten. Serveer met platbrood, labneh en lamsgehaktballetjes en een glaasje wijn. Alle recepten zijn glutenvrij, vegan en voor 6 personen.
Doperwtensalade
• 200 g verse doperwten
• 200 g tuinbonen, grote exemplaren dubbelgedopt
• 100 g postelein- of waterkersblaadjes (zie tip)
• 100 g rucola
• 20 g dille takjes, gehakt
• 25 g eetbare bloemen
• 50 g pistachenoten, gehakt
Dressing
• rasp en sap van ½ citroen
• 4 el extra vergine olijfolie
• 1 el witte balsamicoazijn
Geroosterde bloemkool
• 1 grote bloemkool, in roosjes
• 450 g nieuwe aardappels, gehalveerd, voorgekookt
• 3 el harissa
• 1 tl komijn
• 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
• 1 el olijfolie
• 1 blik kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
• 1 rode ui, in dunne ringen
• rasp en sap van 1 citroen
• 25 g peterselie, grof gehakt
Wortelsalade
• 50 g gedroogde zuurbessen (zie tip)
• 1 el kikkererwtenmeel
• 500 g wortels, geraspt
• 50 g pijnboompitten, geroosterd
• blaadjes van 1 bosje munt, gehakt
• blaadjes van 1 bosje koriander, gehakt
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
Dressing
• rasp en sap van 1 citroen
• 2 el extra vergine olijfolie