Nu in ‘t seizoen: appels

23 september

Appels zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Lees hier meer info over dit favoriete fruit en ga aan de slag met een van de vele recepten met appel.

Appels, al eeuwenlang symbool van verleiding, zijn voor ons vanzelfsprekend. Dat komt waarschijnlijk omdat ze goedkoop zijn, en altijd verkrijgbaar (dankzij conserveringstechnieken en door de vele geïmporteerde soorten). Appels zijn daarnaast lekker makkelijk: ze zijn lang houdbaar, je kunt ze eenvoudig meenemen en ze zijn gezond.

De vroege herfst is het moment om appels eens goed onder de loep te nemen, vooral de vele fantastische oude rassenvariëteiten, van de smakelijke Wellant en Rembrandt tot de heerlijke Brabantse Bellefleur. Dankzij de inspanningen van boeren, groenteboeren en initatieven als Willem&Drees worden deze smakelijke appels steeds beter verkrijgbaar.

Combineer ze met varkensvlees of vederwild, geef ze een spice kick met kruidnagels of kaneel, en laat ze hun sappige zoetheid smaak geven aan taarten, pasteien en desserts. Gewoon een van de fruitschaal pakken en je tanden erin zetten kan natuurlijk!

Combineer appel eens met: 
Kaas, spek, noten, bosvruchten, karamel, bleekselderij, rozemarijn, kaneel, kruidnagel, gember, makreel, vanille.

10 favoriete recepten met appel
Appel- kaneelkruimeltaart
Witlofsalade met appel en peer
Pompoensoep met appel
Appelcrumble met blauwe bessen
Bananenbrood met appel en boekweit
Kerrie- knolselderijsoep
– Zoete overnight oats met rode biet
Rode kool, krokante bacon en rozemarijn
Kip met prei, appel en cider
Fijne appeltaart
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief