Witlofsalade met appel en peer

Bereiden

Een heerlijk frisse salade die je in een paar minuutjes kunt maken. Zijn de peren nog niet helemaal rijp, bak de partjes dan heel even in een hete grillpan.

1. Trek de blaadjes witlof los, was ze goed en slinger ze droog. Ontdoe de appels van het klokhuis en snijd ze in lucifertjes. Ontdoe de peren van het klokhuis en snijd ze in achten. Als ze nog niet helemaal rijp zijn kun je ze even in een gloeiend hete grillpan leggen tot ze een beetje geschroeid zijn, maar als ze perfect rijp zijn kun je ze gewoon zo met de blaadjes witlof, appel en het grootste deel van de tuinkruiden in een kom doen.

2. Meng voor de dressing de blauwe kaas, crème fraîche, olijfolie, ciderazijn en 6 eetlepels water ongeveer 15 seconden in een blender. Proef de dressing om te controleren of hij net dat extra zuurtje heeft om het bittere van de blaadjes witlof te compenseren en breng hem zo nodig op smaak. Giet driekwart van de dressing over de salade en hussel goed - ik pleeg de dressing met mijn handen door salades te mengen.

3. Verdeel de salade over vier borden en strooi de rest van de kruiden erover. Sprenkel er ook nog een beetje extra dressing en een paar druppels olijfolie over. Het is ook erg lekker als je er nog een paar walnoten over verkruimelt.

Dit recept komt uit het boek 'Thuis bij Jamie' van Jamie Oliver (€24,85, Kosmos Uitgevers). 
Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!