Kersttips van vegan pionier Sanne van Rooij

2 december

Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar deze kerst de place to be is voor een kerstdiner, -brunch of -lunch. Maar ook wat de leukste kerstcadeautjes voor kookfanaten zijn of waar je naartoe kunt als je de kerstgekte even wil ontvluchten. Laten we je maar niet langer ophouden, hier komen de (vegan) tips van Sanne van Rooij, van Living the Green Life.  
 
Hoe vier jij de kerstdagen het liefst?
‘Het allerliefste met warme chocolademelk op de bank, dikke sokken aan, Love Actually kijken en kerstliedjes zingen.’
 
Mensen willen vaak graag rekening houden met vegetariërs en veganisten die aan de kersttafel aanschuiven, maar ze vinden inspiratie soms moeilijk te vinden. Heb je tips?
‘Ik snap dat het een uitdaging lijkt, maar het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met een paar aanpassingen draai je zo een uitpakker van een gerecht op tafel. Er is inspiratie genoeg te vinden, Gaz Oakley heeft zelfs een heel vegan kerstboek geschreven en op verschillende sites (bijvoorbeeld op Living the Green Life) vind je prachtige recepten plus foto’s die je laten watertanden!’
 
Wat is jouw ultieme tip voor de feestdagen?

‘Maak het jezelf niet te moeilijk. De feestdagen zijn er om te genieten met vrienden en familie. Sta je de hele dag in de keuken dan mis je de helft van de pret. Bedenk ruim van tevoren wat je gaat maken, laat alles thuisbezorgen en ga voor gerechten met een bereidingstijd van maximaal 1 uur.’ 
 
Wat is het geheim achter jouw vegan oliebollen?

‘Dat is toevallig, er komt binnenkort een knal van een recept online op livingthegreenlife.com. Houd mijn Instagram in de gaten, en ik vertel je wanneer het zover is!’
 
De lootjes zijn weer getrokken! Heb jij een originele tip voor vegan foodies?
‘OEF! Moeilijk. Ik heb dit jaar een pickle-pers op mijn lijstje staan. Je kunt hiermee extra druk uitoefenen, waardoor het fermentatieproces sneller gaat. Iets te spannend? Dan een mooi kookboek (van Green Kitchen Stories bijvoorbeeld) of metalen rietjes.’  
 
Volg Sanne van Rooij @livingthegreenlife.nl op Facebook en Instagram! 
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
X-mas is coming