Food trend: snel en makkelijk koken

18 september

De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat we het allemaal weer druk krijgen. De zomeravonden van urenlang in de keuken staan zijn afgelopen! Ook boodschappen doen schiet er vaak bij in op een drukke werkdag. Op deze dagen zet ik toch graag een voedzame, lekkere en gezonde maaltijd op tafel, en eigenlijk kan dat prima! Gerechten die snel op tafel staan en weinig ingrediënten hebben, zijn er namelijk genoeg. Deze tips zullen je daarbij helpen!
 
Curry, stamppot, soep en pasta
Met weinig ingrediënten kun je al heel veel lekkers maken. Curry, stamppot, soep en pasta zijn hier ideale gerechten voor. Deze gerechten zijn vaak juist lekkerder met enkel een paar goede ingrediënten. Het is ook helemaal niet erg om kant-en-klare producten te gebruiken, zoals een goede pastasaus of currypasta, daarmee voeg je direct smaak toe aan jouw gerecht. Voeg nog wat groenten toe en een eiwitbron zoals bonen of kikkererwten, en je bent al klaar!
 
Smaakvolle ingrediënten
Als je met weinig ingrediënten kookt, is het belangrijk dat de ingrediënten die je gebruikt veel smaak hebben. Tomaat is een ingrediënt waarmee je echt verschil kunt maken. Tomaten kunnen soms heel waterig zijn, maar er zijn ook tomaten met veel smaak. Neem bijvoorbeeld Honingtomaten®. Dit zijn felrode, honingzoete tomaten die worden geteeld in Nederland. Ze rijpen extra lang aan de plant waardoor ze een volle smaak en een knapperige bite krijgen. Zo maak je met slechts een paar ingrediënten een zeer smaakvol gerecht, bijvoorbeeld deze heerlijke tomatenrisotto met burrata!
 
Kijk in je voorraadkast
Is het al bijna etenstijd en ben je nog niet naar de supermarkt geweest? Misschien is dat helemaal niet nodig! Grote kans dat je nog pasta, aardappels, rijst of couscous in de kast hebt staan. Met deze ingrediënten als basis en wat groenterestjes die je nog in de koelkast hebt liggen, maak je zo een voedzame, lekkere maaltijd. Zelf heb ik altijd diepvriesgroente in de vriezer liggen en peulvruchten in pot of blik in de kast staan, daarmee kom je een heel eind!
 
Laat je inspireren door recepten
Recepten in kookboeken en op websites zijn natuurlijk leuk, maar vaak hebben ze een lange ingrediëntenlijst en een uitgebreide bereidingswijze. Tip: zie een recept als inspiratie, niet als de wet. Je kunt prima wat kruiden weglaten als je die niet in huis hebt, of je kunt bloemkoolrijst ook vervangen door gewone rijst als je dat nog in je kast hebt staan. En bij een lekkere salade is een simpele saladedressing van wat olijfolie, zout en peper ook al voldoende. Maak het jezelf lekker makkelijk!

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis nieuwsbrief