Bart van Olphen

17 november

Bart van Olphen – Food and Friends visexpert

Auteur van reeds acht kook- en reisboeken, tv-chef, autoriteit op het gebied van duurzame vis en dé Food and Friends visexpert: we hebben het natuurlijk over Bart van Olphen. Als medeoprichter van het vismerk Fish Tales zet hij zich al jaren actief in om mensen wereldwijd van duurzame vis te laten genieten. Via diverse media, waaronder zijn YouTube-kanaal – dat onderdeel is van Jamie Oliver’s FoodTube – geeft Bart zijn volgers een kijkje in de smakelijke wereld van vis.
 
Als auteur werd Bart meerdere keren bekroond met nationale en internationale boekenprijzen. Zo won hij eerder de Gouden Tulp, ontving hij de prestigieuze Gourmand World Cookbook Award, haalde een fameuze Edward Stanford Travel Writing Award binnen en werd driemaal genomineerd voor Kookboek van het Jaar.
 
Maar Bart is méér dan alleen een auteur. Hij is een visliefhebber in hart en nieren! Bart voelt het dan ook als zijn persoonlijke missie om ervoor te zorgen dat de volgende generaties van vis kunnen blijven genieten. Hoe? Bart laat in zijn boeken, op YouTube, zijn website en Instagram zien dat vis eten lekker, leuk, gemakkelijk én duurzaam tegelijk kan zijn. 
 
Voor één van zijn bekendste boeken Bart’s Fish Tales – dat inmiddels in veertien landen is uitgebracht – ging Bart met goede vriend en fotograaf David Loftus op pad om overal ter wereld te vissen, leven en koken met kleine, duurzame visserijgemeenschappen. Dat resulteerde in een kook- en reisboek vol prachtige verhalen en heerlijke recepten. Zo leerde hij in India masala sardines maken, kreeg van een Spaanse visser hét recept voor gemarineerde ansjovis, werd hij op de Malediven verrast door een simpele, maar overheerlijke pizza tonijn, ontdekte hij in Indonesië bami goreng met garnalen en leerde op eigen bodem een Hollandse variant op bouillabaisse te bereiden.
 
Inmiddels is Bart alweer bezig met een nieuw kookboek en reist hij nog regelmatig naar buitenland om contacten te onderhouden met de vissers van Fish Tales. De vis van deze vissers is te koop bij Albert Heijn en maak je klaar aan de hand van een van de recepten van Bart.

Trek gekregen in vis? Volg Bart dan tijdens al zijn duurzame, inspirerende en supersmakelijke avonturen!

Iedere maand plaatsen wij ook een nieuwe column met Bart in onze rubriek Food Talk
 
Instagram: instagram.com/bartsfishtales
YouTube: youtube.com/Bartsfishtales
Facebook: facebook.com/fishtales
Website: fish-tales.com

[Credits: fotografie David Loftus]


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Friends
Meer Friends
Gratis nieuwsbrief