Pizza met Tonijn

Pizza met Tonijn

Ons kun je wakker maken voor een pizza met tonijn! Deze versie van pizza al tonno is er eentje om op je favorietenlijstje te zetten: hij is makkelijk, superlekker en bovendien een echte allemansvriend. Maak hem met de vis uit blik van Fish Tales, die is niet alleen heel smakelijk maar ook nog eens duurzaam gevangen!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet twee pizzavormen in met olijfolie, bekleed met het pizzadeeg en bestrijk het deeg met tomatensaus, of vorm zelf twee ronde pizza’s en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of pizzasteen.

2. Verdeel de tonijn, rode ui, ansjovis, kappertjes, olijven en mozzarella over de pizza’s en besprenkel met olijfolie.

3. Bak de pizza’s 25 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.

4. Breng op smaak met zeezout, versgemalen peper en peterselie.

Dit is een recept van Bart van Olphen.  Credits: fotografie David Loftus

Voor 2 grote pizza’s:

  • 500 g basis pizzadeeg en 325 ml tomatensaus
  • 1 blikje tonijn (Ali’s tonijn van Fish Tales, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • ½ rode ui, fijngehakt
  • 8 ansjovisfilets (Mariano’s ansjovis van Fish Tales, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 2 el kappertjes
  • 20 zwarte olijven (kalamata)
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • bladpeterselie, gehakt
  • zeezout en versgemalen peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief