8X Hong Kong: de beste culi hotspots in de Chinese metropool

6 maart

Land je na een lange vlucht op het vliegveld van Hongkong, dan kun je er meteen voor gaan, culinair gezien. Want voor een van de beste dim-sumzaken van deze Chinese metropool hoef je het vliegveld niet eens af. Maar dat doe je natuurlijk wel – in ieder geval om onderstaande culi-adressen te bezoeken!
 
1. Crystal Jade
Opknappen na een lange vlucht doet een echte foodie niet met een stoelmassage, maar met een mandje dampende dumplings mét Michelin-ster. Die eet je bij Crystal Jade. De signature dish van deze keten is zacht, smokey buikspek. Ook de beef stir fry, gewokte noodles met rundvlees, is een aanrader na een lange vlucht. Erbij drink je onbeperkt Chinese thee. Hydrateren!
Crystal JadeHongkong Airport, Terminal 1, Arrivals level (L5)

2. Ho Hung Kee Congee & Noodle
Een bordje Chinese pap (congee) met Michelinster eet je bij Ho Hung Kee in de aankomsthal van Hongkong Airport of in hun vestiging in Causeway Bay, Hennesy Road. Congee is een soort rijstepap met allerlei verschillende toppings en vullingen. Visballetjes bijvoorbeeld, of de Chinese klassieker: stukjes century egg – een gefermenteerd ei.
Hongkong Airport, Terminal 1, Arrivals level (L5) en 500 Hennessy Road, Causeway Bay, Hongkong

3. Mak’s Noodle
“How do you know this place?” Vroeg een Chinese vrouw aan het tafeltje naast naast ons, “because this are the best noodles in Hongkong.” Dan weet je dat je goed zit. Mak’s Noodle is befaamd om hun wonton noodles. Wij gingen voor de gewokte noodles met pittig varkensgehakt. Een van de beste en simpelste maaltijden die ik ooit at. Nummer 21 op de menukaart.
77 Wellington Street, Central, Hongkong

4. Kam Wa Café
In Kam Wa Café proef je de invloeden uit Europa in één ontbijtje. Bestel bijvoorbeeld een bo lo boa. Letterlijk betekent dit ananasbroodje, maar ananas is in dit zoete gebakje nergens te vinden. Het dankt de naam aan de korst van eiwit met suiker, waardoor een craquelépatroon ontstaat dat lijkt op de schil van een ananas. Ook proef je hier de egg tart, vergelijkbaar met de Portugese pastei de nata, en drink je een ijskoude milk tea – zwarte thee met zoete gecondenseerde melk en kilo’s ijsklontjes (om al die suiker te verdoezelen).
47 Bute Street, Mongkok, Hongkong
 
5. Kam’s Roast Goose
Als je het niet weet, loop je er zo aan voorbij, aan dit met een Michelinster bekroond eethuisje. Deze pijpenla is groot geworden met gans, andere vogels zoals eend en kip en ander gebraad zoals speenvarken. De handtekening van de chef lees je van het vel van de gans; dat is flinterdun en superknapperig. Daaronder boterzacht vlees. Avontuurlijke eters proberen hier ook gemarineerde ganzenlever en –nier en ganzeneieren en slurpen van puddingachtige blokjes gestoomd ganzenbloed.
Kam’s Roast Goose226 Hennessy Road, Wan Chai, Hongkong
 
6. Tim Ho Wan
In de met een Michelinster bekroonde keten Tim Ho Wan eet je all day everyday dim sum. Aan een rij is niet te ontkomen, ook niet om half 9 ’s ochtends, want dim sum is een populair ontbijt in Hongkong. In rap tempo volgen de bamboe stoommandjes elkaar op. In elk mandje zit een ander hapje: wontons met varken- en garnalenvulling, krokant gefrituurde tofu of gestoofde aubergine. Naar goed dim-sumgebruik staat voor een klein bedrag onbeperkt thee op tafel.
Kijk op www.timhowan.com voor de locaties van de vijf verschillende vestigingen in Hongkong

7. Yee Shun Milk Company
Denk: de beker warme melk die je in je kindertijd voor bedtijd op de bank kreeg. Maar dan dikker. Mét vel. You love it or you hate it. Bij Yee Shun Milk Company zijn de melkvellen in ieder geval een delicatesse. Hier bestel je kommetjes melkpudding in naturel, gember- of chocoladesmaak. Echt comfort food voor zoetekauwen.
513 Nathan Road, Yau Ma Tei, Hongkong
63 Pilkem Street, Yau Ma Tei, Hongkong
506 Lockhart Road, Causeway Bay, Hongkong

 
8. VEA
In zijn restaurant VEA (1 michelinster) kookt jonge chef-kok van het jaar Vicky Cheng fusion. “Chinees x Frans” zoals hij dat zelf noemt. Hij serveert geroosterde zeekomkommer met sherrysaus, een taartje van garnaal met gerooktebloemkoolpuree en zee-egel en pruimencompote in meringue met lotuszaad. High-end – letterlijk en figuurlijk. Dit restaurant vind je op de bovenste verdieping van The Wellingon. Bestel bij je menu een van de waanzinnige cocktails voor het ultieme man-van-de-wereldgevoel.
VEA29 & 30/F, 198 Wellington Street, Central, Hongkong
 
Deze tips zijn samengesteld door de redactie van Foodies magazine. Wil je zelf aan de slag met Aziatische recepten kijk dan ook eens op de website  van Foodies
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food & Travel
Meer Food & Travel
Gratis nieuwsbrief