7 redenen om watermeloen te eten

14 juli

Watermeloen is een heerlijke, verfrissende vrucht die ook nog eens heel gezond voor je is. Dit zijn zeven redenen om wat ons betreft vaker watermeloen te eten:
 
1.Hydrateert je lijf
Zoals zijn naam al aangeeft, bevat watermeloen veel water. Met deze fruitsoort krijg je dus opgemerkt een heleboel vocht binnen. Dat is vooral belangrijk op een warme dag, als je al zwetend flink wat druppeltjes verliest. Met watermeloen blijf je goed gehydrateerd.
 
Tip: maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke salade met watermeloen; op-en-top zomers!
 
2.Goed voor de spijsvertering
De hoeveelheid water en vezels in watermeloen dragen bij aan een goede spijsvertering. Vezels voegen massa toe voor de stoelgang en water helpt voor een soepele stoelgang. Do we have to say more?  
 
3.Beschermt de cellen
Watermeloen bevat niet alleen veel vocht, maar ook stoffen die onze cellen helpen beschermen. Twee daarvan zijn lycopeen en cucurbitacine E. Terwijl jij geniet van deze watermeloenpizza, wordt er in je lichaam hard aan je gezondheid gewerkt.
 
4.Goed voor het hart
De lycopeen in watermeloen doet meer dan je cellen beschermen. Dit stofje is eveneens gunstig voor het cholesterol en de vaatwanden. Een ander stofje in de vrucht, citrulline, kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Genoeg reden dus om vaker een gerecht met watermeloen op tafel te zetten.
 
5.Gunstig voor je ogen
Lycopeen in watermeloen is een antioxidant die de gezondheid van je ogen kan helpen ondersteunen. Het stofje zit ook in je oog zelf, waar het je ogen beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen. Hetzelfde stofje beschermt tegen achteruitgang van het netvlies tijdens het ouder worden. Zet voor gezondere ogen dus gerust wat vaker watermeloen op het menu!
 
6.Voor een gezonde huid
Als je een gezonde huid wilt, is watermeloen ook een goed idee. De vitamine C in deze vrucht draagt namelijk bij aan de aanmaak van elastine. Dit lichaamseigen stofje zorgt voor een stevige en soepele huid. En Vitamine A, die watermeloen ook bevat, is belangrijk voor het voorkomen van een droge, schilferende huid.
 
7.Verzacht de spieren
Het stofje citrulline heeft een verzachtende invloed op je spieren. Dat is fijn als je flink gesport hebt. Een schijf watermeloen doet het dus prima als after-workout-snack.

Welke receptjes met watermeloen ga jij maken? Deel het hieronder in de reactie! Wil je meer tips voor gezonde voeding? Kijk op puurfiguur.nl.

Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief