5 simpele recepten met bloedsinaasappel

5 maart

Bloedsinaasappels zijn met hun prachtige rode kleur niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens waanzinnig lekker en hartstikke gezond. De rode sinaasappel afkomstig uit Sicilië zit vol vezels en vitamine C.

Deze rode sinaasappel lijkt op een kruising tussen een grapefruit en mandarijn ofwel een smaakvolle combi tussen zoet, zuur en bitter. Er zijn 3 soorten bloedsinaasappels en bij ons verkrijgbaar vanaf december tot eind maart.

Van simpele recepten ontvingen wij 5 recept-favorieten met bloedsinaasappel voor ’t ontbijt, lunch of intiem diner.

  • Risotto met rode sinaasappel: bloedsinaasappel risotto met venkel, klinkt romantisch toch. Perfect voor lunch of ’n intiem etentje en ’t is best een makkelijk recept.
  • Chiapudding met bloedsinaasappel: pudding van chiazaad met rode sinaasappel, vanille en vegan melk. ’n Dag van te voren in de koeling en klaar is je ontbijt. Chiazaadjes bevatten goede voedingsstoffen, ’n echt superfood.
  • Gebakken eendenborst met sinaasappel: een klassiek gerecht met bloedsinaasappel en steranijs wat je makkelijk zelf kan maken. Met venkelzaad en gemalen komijn, rode wijn en chilipepers is deze eendenborst ’n perfect hoofdgerecht voor een chique diner.

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief