​SIMPLE, IT IS!

14 mei

Woon je in Utrecht en omstreken of moet je binnenkort in de Utrechtse binnenstad zijn? Dan moet je zeker even verder lezen, want ik heb een culinaire hotspot die je beslist niet mag missen: restaurant Simple..
 
Simple. is zeker geen new kid on the block, want eerder kon je bij dit restaurant aan de Lange Nieuwstraat al genieten van de meest heerlijke gerechten. Daar was het zo succesvol dat de eigenaar smachtend uitkeek naar een grotere locatie.
 
En die locatie is gevonden! Op een steenworp afstand van de Dom en op slechts tien minuutjes lopen vanaf station Utrecht Centraal werd ik uitgenodigd om in de gezellige Domstraat de lekkerste gerechten van chef-kok Rick Gresnigt te proeven. Het enthousiasme spat van deze jonge, talentvolle chef af en van zijn borden de smaken nóg iets meer.
 
Iedere maand switch hij van menu, met in de schijnwerpers altijd geweldige ingrediënten uit het seizoen. Je kunt er terecht met grote of kleine trek, want het aantal gangen kies je zelf. Ga je voor drie gangen of liever toch voor zes? De keuze is aan jou. De jonge keukenbrigade doet er in ieder geval alles aan om je helemaal in te pakken.
 
Van het aperitief tot het slaapmutsje was het voor mij een feestje: van een simpele, huisgemaakte parmezaanstengel tot de sneeuwkrab met vanille, yakon en koolrabi, en de geriguette van aardbeien met een topespresso. Ik werd in de watten gelegd door de lieve, vakkundige bediening die steeds weer met verrassende spektakelstukken kwam – denk aan zandwortel, cassiaschors en gebrande aardappelschil (huh? Ja echt, en hartstikke lekker!) –, maar tevens klassiekers als Hollandse asperges en supermalse sukade.
 
Naast het restaurant heeft Simple. ook een gastrobar. Daar maken de bartenders spannende drankjes die je kunt laten vergezellen met bites om je vingers bij af te likken. Een absolute aanrader! Ook fijn: wil je niet meer terug naar huis, dan kun je in het hotel blijven slapen. Dus, als ik je een laatste tip mag geven, pak je (weekend)tas en haast je naar de Domstad voor een totale culi-beleving die je niet snel zal vergeten.
 

Liefs,
Lot

 
Website: simpleutrecht.nl
Adres: Domstraat 4, 3512 JB, Utrecht
Instagram: @simpleutrecht
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Gelegenheden
Meer Gelegenheden
Gratis nieuwsbrief