De ultieme kerstkalkoen

6 december

Ben jij al klaar voor een heerlijke kerst? Dit jaar mogen we weer los met lang gedekte tafels vol met familie en vrienden. Naast dat het vaak lekker is om zelf aan de slag te gaan hebben we nu dé tip om het ultieme diner neer te zetten met de feestdagen en nog een beetje gemak in huis te halen ook! Hoe? Met de producten van de broers Jan en René van Boers en Boers

Boers en Boers zorgt al jaren voor klassieke kerstgerechten in een moderne jas. Wij gaan dit jaar op eerste kerstdag aan de slag met een waanzinnige kalkoen. Dit is niet zomaar een kalkoen – nee, dit is misschien wel de allerbeste die je kunt krijgen. Absoluut niet overdreven. We proefden er vorig jaar van en waren meteen verkocht.

Boers en Boers
Wie zit er achter deze kalkoen? Boers en Boers, twee enthousiaste broers uit een ondernemend gezin. Ze liepen al een aantal jaren rond met de gedachte om samen het kerstdiner in Nederland een twist te geven. Ze volgden de trends en zagen dat er steeds meer vraag is naar originele authentieke producten. We koken immers steeds vaker uitgebreid in onze eigen keuken en willen het liefst het restaurantniveau evenaren – of zelfs overstijgen. René kwam zo op het idee om de kalkoen in Nederland op het kerstmenu te zetten en al vrij snel kwam het plan om deze dan maar ‘gewoon’ uit Engeland te halen.

Rolls Royce onder de kalkoenen
Engeland heeft een rijke kersttraditie en kalkoen is daar onlosmakelijk mee verbonden. Jan werkt al vele jaren in Engeland en via relaties kwam hij in contact met de Copas-familie. Wat een feest was dat! Mensen met het hart op de juiste plek en een enorme toewijding en aanstekelijke passie om alleen met het aller-allerbeste genoegen te nemen. Ze zitten al meer dan zestig jaar in het vak en doen alles nog op traditionele wijze. De kalkoenen lopen lang en vrij rond op een prachtig landgoed, worden respectvol geslacht en – wat bijna niemand meer doet – met de hand geplukt. Door dit laatste kan het vlees, net als wild, twee weken rijpen met een uniek mals en smaakvol resultaat als gevolg. Niet voor niets wordt hun kalkoen in de Engelse, maar inmiddels ook in de Nederlandse pers, de Rolls Royce onder de kalkoenen genoemd!

Koken wordt een makkie
Hun product moest naar ons kikkerlandje komen, daar was geen twijfel over. En het liefst zo dat de kalkoen voor iedere thuiskok makkelijk te bereiden zou zijn. Dus hebben de broers samen met Copas in 2014 speciaal voor de Nederlandse markt de kalkoen alvast ontbeend en gevuld, zodat ook die zorgen zijn weggenomen. Hoe die door heel Holland werden ontvangen? De producten van Boers en Boers worden inmiddels in Nederland en België geroemd om de allerbeste gevulde kalkoenen die er te krijgen zijn.

De rasondernemers Jan en René hebben natuurlijk niet stil gezeten: naast geweldige kalkoenen hebben ze nog een aantal prachtige aanvullende producten, veelal Brits. Denk aan heerlijke beef wellington, gevulde kip, hert, hammen, zalm en diverse sauzen, chutneys en wijnen. Nieuw dit jaar is de lamsbout. Ook die wordt weer op een echte Boers en Boers manier klaar gemaakt. Kijk op boersenboers.nl, daar vind je het allemaal.

Boers en Boers krijgt van jullie een dikke 9
Boers en Boers: ‘We bestaan nu een aantal jaren en we zijn echt overvallen door het almaar groter wordende succes. Uit al de enquêtes die we hebben gehouden onder onze klanten kwam onder meer naar voren dat mensen ons kerstconcept (bereiding, smaak en bezorging) gemiddeld met een schoolcijfer 9 (!) waarderen en dat 97% ons aan anderen zouden aanbevelen (en al vaak hebben gedaan!). We weten het, we zijn niet de goedkoopste, maar daarbij is het belangrijk te vermelden dat je met veel mensen van onze producten kunt genieten. En we hebben er nou eenmaal voor gekozen om alleen voor de allerbeste kwaliteit en een unieke beleving te gaan.’

Bestel hier je kerstkalkoen of ander lekkers!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Gelegenheden
Meer Gelegenheden
Gratis nieuwsbrief