Tips voor het maken van eten tijdens het kamperen in een safaritent

20 april

Wil jij graag een keer kamperen, maar vind je het maar niets om alles buiten de deur te moeten doen? Dan is de glamping een absolute aanrader. Wat het grote verschil namelijk is, is dat je op een camping vaak een gezamenlijke ruimte hebt waar je moet douchen, toiletteren en ook moet koken, terwijl dit op een glamping niet het geval is. Een glamping is namelijk een combinatie van een camping en een hotel. Dat houdt in dat accommodaties een stuk luxer zijn en je ook allerlei extra faciliteiten hebt, die je normaal op een camping niet hebt. Zo hoef je dus niet te overnachten in een klein, dun tentje, maar kun je gezellig kamperen in een echte safaritent, waarin je beschikt over een eigen keuken, badkamer en ook toilet. Omdat je natuurlijk ook lekker wilt kunnen eten tijdens het kamperen, hebben wij een aantal handige tips.

Zorg voor een goede voorbereiding

Net als dat je thuis wilt koken, is ook op de glamping een goede voorbereiding van belang. Omdat een safaritent niet mee te nemen is, heb je deze vooraf natuurlijk moeten reserveren. Het is daarom dus ook aan te raden om te kijken welke mogelijkheden je allemaal hebt en of de tent beschikt over de nodige ruimte die jij denkt nodig te hebben voor een heerlijk gerecht. Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd voor het doen van de boodschappen. Zo kun je vaak in een naastgelegen dorp of stad naar een supermarkt en daar de nodige boodschappen halen voor het ontbijt, de lunch en ook avondeten.

Kies voor gemak

Gemak hoeft niet altijd te betekenen dat je ongezond eet. Vooral tijdens de vakantie, zit je er niet op te wachten om de hele middag in de keuken te staan. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om alvast wat eenvoudige gerechten op te zoeken, zodat je niet zo lang hoeft na te denken. Ook een keer barbecueën is ontzettend leuk, vooral wanneer je met de kids bent. Uiteraard mag een keer uit eten ook niet ontbreken, zodat jullie even helemaal niet hoeven na te denken over wat er op tafel komt te staan.

Dus ga je voor de camping of kies je liever voor luxe glamping?

Je hebt nu een beetje een idee wat je van een glamping kunt verwachten en hoe het zit met het maken van eten. Kies je voor een safaritent, dan ben je in principe van alle gemakken voorzien en kun je hier prima een week of zelfs langer vertoeven. Dus kies je voor een normale camping of kies je liever voor luxe glamping? Waar je van alle gemakken bent voorzien en dus het gevoel hebt alsof je in een hotel zit. Het enige verschil, is dat je in een veredelde tent zit, maar met de luxe van een safaritent, bestaat het grootste deel uit hout en lijkt het dus net een huisje op een park of resort. Twijfel je of het iets voor je is, dan kun je ook gerust  beginnen met een lang weekend. Bevalt het dan, dan weet je ook zeker dat je ook langer kunt.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief