Sanne van Living the Green Life over veganisme

2 november

Deze week is het veganweek. We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag vertelt Sanne van livingthegreenlife.com alles over haar vegan lifestyle.

Al van jongs af aan eet Sanne voor een groot deel vegetarisch. ‘Mijn moeder en mijn zusje waren daar vroeger heel bewust mee bezig, dus vlees en vis stonden al niet vaak op het menu,’ vertelt ze. Op haar vijfentwintigste switchte ze naar een veganistisch eetpatroon. ‘Ik had al jaren last van een doorlopende verkoudheid en een slechte huid, en de dokter adviseerde me om twee weken geen melkproducten te eten. Dat leek me moeilijk, maar als je niet lekker in je vel zit, wil je alles proberen. En na die twee weken merkte ik dat ik me echt beter voelde.’
 
Heftige reacties
Inmiddels eet Sanne al drie jaar plantaardig. ‘In het begin kreeg ik wel wat afkeurende opmerkingen – “Ieuw, je eet ook al geen vlees, en nu ben je vegan?” Aan die vooroordelen wilde ik wat doen: ik wilde laten zien dat deze lifestyle helemaal niet heftig is. Zo ben ik begonnen met mijn blog livingthegreenlife.com.’


 
Easy vegan

Living the Green Life groeit als kool, en afgelopen zomer verscheen haar eerste kookboek. ‘Toen ik begon, miste ik de simpele vertaling van een gewoon recept naar een vegan recept. Voor mijn website ben ik daarom op zoek gegaan naar de allermakkelijkste recepten voor populaire gerechten waaraan ik mijn eigen, plantaardige draai kon geven. Die heb ik verzameld in mijn boek Easy vegan, dat dus bomvol simpele recepten staat. De ingrediënten koop je in de supermarkt en ingewikkelde apparatuur heb je niet nodig. Instap-vegan, dus!’
 
Onbewust plantaardig

Zowel in Sannes boek als op haar blog staat goed eten centraal. Goed voor jezelf zorgen en je goed voelen, dat is waar het voor Sanne om draait. ‘Daarbij richten we ons niet alleen op mensen die al veganistisch eten, maar vooral op de niet-veganisten. We willen hen inspireren om ook eens vegan te koken. Vooral omdat ze vaak onbewust al meer vegan eten dan ze denken. Tussendoortjes als granolarepen of energy bars, kleine maaltijdsalades, koekjes – al die producten zijn gewoon al plantaardig.’
 


Accolade Restaurants

Naast haar boek en haar blog werkt Sanne ook nog aan andere projecten, waaronder de Accolade Restaurants. ‘Veel restaurants krijgen steeds meer gasten die vegan eten, maar weten niet goed wat ze daarmee moeten. Ik kijk dan met hen naar hun menukaart en laat ze zien welke plantaardige ingrediënten al in de keuken aanwezig zijn. Op basis daarvan voegen we vervolgens een aantal vegan alternatieven toe aan de kaart. Zo wordt het aanbod breder, en wordt veganistisch eten laagdrempeliger voor iedereen.
 

 
Sanne schrijft samen met de rest van het LTGL team op haar website Living the Green Life over alles dat met plantaardig eten te maken heeft. Ze wil je verrassen en laten zien dat plantaardig eten geen uitdaging is, maar juist leuk en ontzettend lekker! Ook schreef ze Easy Vegan (€ 20,00, Kosmos Uitgevers), daarmee creëerde ze de inspiratiebijbel voor in de keuken.


Foto’s: @livingthegreenlife.nl

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief