Zomerse taart met frambozen

Zomerse taart met frambozen

Als je all the way gaat, dan moet je het ook goed doen! Deze zomerse taart is om je vingers bij af te likken en een feestnummer op elke verjaardag.

Bereiding

1.Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een springvorm met bakpapier.

2. Maal de kokoskoekjes fijn in een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor.

3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk met de bolle kant van een eetlepel stevig aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

4. Verlaag de temperatuur van de oven naar 130 °C. Vet de zijkanten van de springvorm in met de boter.

5. Mix voor de vulling de roomkaas, zure room, vanillesuiker, eieren, bloem en een snuf zout met een keukenmachine of handmixer tot een glad mengsel. Schenk de vulling op de koekjesbodem.

6. Bak de taart 1 uur en 15 minuten in de oven tot de bovenkant is gestold.

7. Laat de taart volledig afkoelen. Zet een nacht in de koelkast en garneer de volgende dag met frambozen.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

8-10 punten.

Voor de bodem

  • 175 g kokoskoekjes (Nizza)
  • 50 g roomboter, gesmolten

Voor de vulling

  • 600 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 ml zure room
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 25 g bloem
  • zout

Voor de topping

  • 250 g verse frambozen

Ook nodig:

  • klontje roomboter, om in te vetten
  • springvorm van 22 cm

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief