Als je de slag eenmaal te pakken hebt, is deze vietnamese klassieker gemakkelijk te maken. lekker gevuld met reepjes varkensvlees of kip, of met knapperige reepjes groente, zoals wortel, kool en paddenstoelen.
1 Maak één loempiaatje tegelijk: week een velletje rijstpapier in heet water en leg het op een vochtige doek. Leg de garnalen op het onderste derde deel. Verdeel daarover de rest van de ingrediënten en rol het rijstpapier eromheen; vouw eerst de zijkanten naar binnen.
2 Meng de ingrediënten voor de saus, en verdun ze naar smaak met wat water. Schenk in kommetjes en
serveer met de loempiaatjes.
4 personen
• 12 velletjes rijstpapier
• 200 g garnalen, gekookt en gepeld
• 50 g mihoen, gekookt
• blaadjes van 1 bosje van elk: munt, koriander en Thais basilicum
• ½ komkommer, in flinterdunne reepjes
• 4 lente-uitjes, gesneden
dipsaus
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 2 el sojasaus
• 2 el vissaus
• sap van 1 limoen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.