Zomerloempiaatjes

Intro

Als je de slag eenmaal te pakken hebt, is deze vietnamese klassieker gemakkelijk te maken. lekker gevuld met reepjes varkensvlees of kip, of met knapperige reepjes groente, zoals wortel, kool en paddenstoelen.

Ingrediënten

4 personen

• 12 velletjes rijstpapier
• 200 g garnalen, gekookt en gepeld
• 50 g mihoen, gekookt
• blaadjes van 1 bosje van elk: munt, koriander en Thais basilicum
• ½ komkommer, in flinterdunne reepjes
• 4 lente-uitjes, gesneden

dipsaus
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 2 el sojasaus
• 2 el vissaus
• sap van 1 limoen

Bereiding

1 Maak één loempiaatje tegelijk: week een velletje rijstpapier in heet water en leg het op een vochtige doek. Leg de garnalen op het onderste derde deel. Verdeel daarover de rest van de ingrediënten en rol het rijstpapier eromheen; vouw eerst de zijkanten naar binnen.

2 Meng de ingrediënten voor de saus, en verdun ze naar smaak met wat water. Schenk in kommetjes en
serveer met de loempiaatjes.