Zeinab: ‘Toen ik een klein meisje was, maakte mijn moeder deze cake erg vaak. Ze gebruikte altijd een glas in plaats van een weegschaal; iets wat in veel huishoudens vroeger heel gebruikelijk was. Hij is superlekker en bovendien leuk om met je kinderen te bakken.’
Tip: Bestrooi de cake met poedersuiker en snijd in blokjes of versier voor een kindertraktatie met een lekkere ganache en kleurrijke sprinkles of chocolaatjes.
14-18 personen | Voorbereiden: 15 minuten + bakken: 45 minuten + afkoelen: 40 minuten.
• 480 g tarwebloem
• 25 g bakpoeder
• 400 ml volle melk
• 360 ml zonnebloemolie
• 6 eieren
• 325 g kristalsuiker
• 32 g vanillesuiker
• geraspte schil van 1 biologische citroen
• ½ tl zout
• 40 g cacaopoeder
Benodigdheden
• 2 ronde bakvormen van 20 cm
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.