zoeteaardappel-kroketjes met dipsaus

zoeteaardappel-kroketjes met dipsaus

Dit gerecht is een echte hit op feesten en partijen. Mensen houden ervan, ze blijven ervan snacken. Maak er gewoon dertig, ze komen wel op, let maar op. Zoete aardappel is een ontspannende groente bij uitstek en de zijdentofoe is een zachte verwennerij. De kroketjes hebben ook een sterke, oppeppende kant, omdat ze gefrituurd zijn (op hoog vuur met hete olie) en een flinke dosis peper bevatten. Hiermee kun je je snacktrek goed stillen, want het zijn hartige, krokante, vettige hapjes. Ze geven je een warm gevoel vanbinnen, letterlijk en figuurlijk, dus ze zijn heel geschikt voor de koudere seizoenen.

Bereiding

 
1. Meng de zoete aardappel, zijdentofoe, bloem, nanami togarashi en het zout in een kom. Het mengsel moet zacht zijn maar wel goed blijven plakken.

2. Zet een diepe pan op het vuur, voeg de frituurolie toe en verhit de olie tot 180 °C. Laat met behulp van een falafel- of ijslepel kleine balletjes deeg van ongeveer 3 centimeter doorsnede in de olie vallen en frituur circa 3 minuten. Begin bij het frituren eerst met een testballetje en let op of het deeg niet uit elkaar valt tijdens het frituren. Voeg indien nodig meer
bloem aan het beslag toe. Snijd het gefrituurde testballetje doormidden en controleer of het tot aan de randjes gaar is. Dit geeft je een indicatie hoelang je de balletjes moet frituren.

3. Ga verder met frituren als je tevreden bent met het testkroketje en laat de gare kroketjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

4. Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje en serveer bij de kroketjes.

Dit recept komt uit Energy & Vegan van Alexander Gershberg. Klik hier voor alle kookboeken van Alexander Gershberg.
 

Voor 30 kroketjes. Bereidingstijd 30 minuten.

  • 330 g zoete aardappel,
  • fijn geraspt
  • 400 g zijdentofoe
  • 200 g tarwebloem
  • 2½ theel. nanami togarashi
  • (of andere soort peper)
  • 2 theel. zout
  • 750 ml frituurolie


Voor de dipsaus

  • 3 eetl. shiro miso (lichte miso)
  • 3 eetl. mosterd
  • 1½ eetl. citroensap
  • 1½ eetl. mirin


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief