Zoete broodjes met pecan

Zoete broodjes met pecan

Deze zachte kleine broodjes zijn geweldig als je ze warm serveert. Een absolute topper, lekker bij de brunch of een high tea.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm (ø 23 cm) in en bekleed hem met bakpapier. Begin voor de vulling met de pecannoten: verdeel ze over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat de noten helemaal afkoelen. Hak ze fijn en houd ze zolang apart. 

2 Doe ondertussen het meel in een grote kom, roer er 1 theelepel zout door. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe. Meng de melk en boter in een steelpan op laag vuur; roer, tot de boter is gesmolten en het mengsel lauwwarm is. Schenk bij het meel, voeg het ei toe en roer tot een zacht deeg.

3 Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak, glad en soepel. Leg het in een ingevette kom en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van circa 30 x 20 cm.

4 Strijk de zachte boter voor de vulling over de deegrechthoek. Meng de pecannoten met de bruine suiker, kaneel en maizena en strooi dit mengsel over het deeg. Rol de lange kant van de rechthoek strak naar je toe, zodat je een rolcakevorm krijgt. Snijd de rol met een scherp mes in 8 rondjes van ongeveer 4 cm.

5 Leg de rondjes met de gesneden kant naar boven in de ingevette vorm, met 1 cm ruimte ertussen. Ze moeten zo
dicht bij elkaar liggen dat ze tijdens het verder rijzen en het bakken, met de randen tegen elkaar aan komen. Dan kun je ze van elkaar trekken en krijg je een lekker zachte rand. Laat ze nu nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.

6 Als de broodjes nog wat zijn gerezen, bestrooi je ze met kaneel en kristalsuiker. Bak ze dan in 20–25 minuten goudbruin. Controleer ze na 15 minuten en dek de broodjes af met alufolie als ze te snel bruin worden. Neem uit de oven en bedruppel ze met de ahornsiroop als ze nog in de vorm zitten. Serveer ze warm.

Per portie 610 kcal, 32 g vet (8 g verzadigd), 12 g eiwit, 77 g koolhydraten, 27 g suikers

Voor 8 stuks

• 40 g roomboter, plus extra voor het invetten

• 500 g witbroodmeel

• 1 zakje gedroogde gist à 7 g

• 275 ml melk

• 1 ei

• 1 el kaneel

• 25 g kristalsuiker

• 100 ml ahornsiroop



Kaneelvulling

• 100 g pecannoten

• 75 g heel zachte roomboter

• 100 g bruine basterdsuiker

• ½ tl kaneel

• 1 tl maizena


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!