Deze zachte kleine broodjes zijn geweldig als je ze warm serveert. Een absolute topper, lekker bij de brunch of een high tea.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm (ø 23 cm) in en bekleed hem met bakpapier. Begin voor de vulling met de pecannoten: verdeel ze over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat de noten helemaal afkoelen. Hak ze fijn en houd ze zolang apart.
2 Doe ondertussen het meel in een grote kom, roer er 1 theelepel zout door. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe. Meng de melk en boter in een steelpan op laag vuur; roer, tot de boter is gesmolten en het mengsel lauwwarm is. Schenk bij het meel, voeg het ei toe en roer tot een zacht deeg.
3 Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak, glad en soepel. Leg het in een ingevette kom en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van circa 30 x 20 cm.
4 Strijk de zachte boter voor de vulling over de deegrechthoek. Meng de pecannoten met de bruine suiker, kaneel en maizena en strooi dit mengsel over het deeg. Rol de lange kant van de rechthoek strak naar je toe, zodat je een rolcakevorm krijgt. Snijd de rol met een scherp mes in 8 rondjes van ongeveer 4 cm.
5 Leg de rondjes met de gesneden kant naar boven in de ingevette vorm, met 1 cm ruimte ertussen. Ze moeten zo
dicht bij elkaar liggen dat ze tijdens het verder rijzen en het bakken, met de randen tegen elkaar aan komen. Dan kun je ze van elkaar trekken en krijg je een lekker zachte rand. Laat ze nu nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.
6 Als de broodjes nog wat zijn gerezen, bestrooi je ze met kaneel en kristalsuiker. Bak ze dan in 20–25 minuten goudbruin. Controleer ze na 15 minuten en dek de broodjes af met alufolie als ze te snel bruin worden. Neem uit de oven en bedruppel ze met de ahornsiroop als ze nog in de vorm zitten. Serveer ze warm.
Per portie 610 kcal, 32 g vet (8 g verzadigd), 12 g eiwit, 77 g koolhydraten, 27 g suikers
Voor 8 stuks
• 40 g roomboter, plus extra voor het invetten
• 500 g witbroodmeel
• 1 zakje gedroogde gist à 7 g
• 275 ml melk
• 1 ei
• 1 el kaneel
• 25 g kristalsuiker
• 100 ml ahornsiroop
Kaneelvulling
• 100 g pecannoten
• 75 g heel zachte roomboter
• 100 g bruine basterdsuiker
• ½ tl kaneel
• 1 tl maizena
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.