Soep is altijd goed! De zoeteaardappelsoep krijgt een pittige kick door de rode peper, een verrassende twist van de gember en de kokos doet het echt waanzinnig goed in combinatie met deze (hippe!) aardappel. Heb je geen cashewnoten? Je kunt ook zonnebloempitten toevoegen of duik de keuken in voor een handjevol zelfgemaakte broodcroutons.
1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.
2. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat.
3. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
4. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.
5. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
6. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.