Zoete-aardappel met feta & pinda’s

Zoete-aardappel met feta & pinda’s

In de oven gebakken zoete aardappel is een van de makkelijkste en lekkerste snelle gerechten die ik kan bedenken. Deze rokerige versie met zure feta, lente-ui en flink wat knapperige pinda’s hoort daar zeker ook bij. Voeg wat fijngesneden verse rode chilipeper toe als je van pittig eten houdt.

Bereiding

1.Verwarm de oven voor tot 220 °C.

2. Doe de zoete aardappel, ui, olie, het gerooktepaprikapoeder en de zeezoutvlokken in een braadslede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past. Zet 35-45 minuten in de oven (verse aardappels zijn eerder gaar dan oudere).

3. Roer intussen de extra vergine olijfolie, geraspte limoenschil, het limoensap, zout, de lente-uitjes en pinda’s door elkaar en zet weg.

4. Verdeel als de zoete aardappels gaar zijn de lente-uidressing en feta erover en dien alles heet op, met zure room of yoghurt erbij

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 35-45 minuten. Vegetarisch.

  • 2 grote zoete aardappels, in partjes van 2,5 cm (je kunt ze schillen, ik laat de schil eraan)
  • 1 rode ui, in vieren
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 100 g feta, verkruimeld

Dressing

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
  • ½ tl zeezoutvlokken
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • grote handvol ongezouten pinda’s

Opdienen met

  • zure room of yoghurt

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine