Bak deze zoete aardappel rösti lekker knapperig en voeg dan de zijdezachte roze zalm toe. Serveer met een groene salade voor een makkelijke feestmaal.
1. Meng de geraspte zoete aardappels met de ui. Doe het mengsel in een theedoek en knijp erzo veel mogelijk vocht uit. Doe in een kom en voeg zout en peper toe.
2. Smelt de boter in een pan en roer die door het röstimengsel.
3. Verhit wat olie in een kleine pan en schep er een vierde van het röstimengsel in; druk plat tot een soort pannenkoekje. Bak de rösti op middelhoog vuur 5 minuten per kant, of tot de buitenkant krokant en de binnenkant gaar is. Houd de rösti warm in de oven terwijl je de volgende drie maakt.
4. Meng de crème fraîche en mierikswortelsaus en serveer bij de rösti’s, samen met de gerookte zalm, waterkers en partjes limoen. Rasp er wat citroenschil boven.
4 PERSONEN
• 2 zoete aardappels, geraspt
• 1 ui, geraspt
• 50 g boter
• plantaardige olie
• 100 g crème fraîche
• 1 flinke tl mierikswortelsaus
• 200 g gerookte zalm, in plakjes
• 100 g waterkers
• 1 citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.