Zoete aardappel rösti met zalm

Zoete aardappel rösti met zalm

Bak deze zoete aardappel rösti lekker knapperig en voeg dan de zijdezachte roze zalm toe. Serveer met een groene salade voor een makkelijke feestmaal.

Bereiding



1. Meng de geraspte zoete aardappels met de ui. Doe het mengsel in een theedoek en knijp erzo veel mogelijk vocht uit. Doe in een kom en voeg zout en peper toe.

2. Smelt de boter in een pan en roer die door het röstimengsel.

3. Verhit wat olie in een kleine pan en schep er een vierde van het röstimengsel in; druk plat tot een soort pannenkoekje. Bak de rösti op middelhoog vuur 5 minuten per kant, of tot de buitenkant krokant en de binnenkant gaar is. Houd de rösti warm in de oven terwijl je de volgende drie maakt.

4. Meng de crème fraîche en mierikswortelsaus en serveer bij de rösti’s, samen met de gerookte zalm, waterkers en partjes limoen. Rasp er wat citroenschil boven.

4 PERSONEN

• 2 zoete aardappels, geraspt

• 1 ui, geraspt

• 50 g boter

• plantaardige olie

• 100 g crème fraîche

• 1 flinke tl mierikswortelsaus

• 200 g gerookte zalm, in plakjes

• 100 g waterkers

• 1 citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief