Zoete aardappel met remouladesaus

Zoete aardappel met remouladesaus

Zoete aardappel of bataat is eigenlijk helemaal geen aardappel maar een knol en is dus ook geen lid van de nachtschadefamilie. In plaats van zetmeel bestaat de zoete aardappel uit inuline, wat deze knol een stukje gezonder maakt dan de reguliere aardappel, onder andere doordat deze een dubbel aantal vezels bevat die ervoor zorgen dat de koolhydraten langzamer worden verwerkt en er geen pieken in je bloedsuikerspiegel ontstaan. Het is dus niet zo dat zoete aardappels, wat veel mensen denken, géén koolhydraten bevatten, het zijn alleen wat gezondere koolhydraten. Een hoop informatie, we gaan koken!

Bereiding



1. Snijd de aardappels in gelijke plakken van 4 millimeter.

2. Meng de plakken aardappel in een kom met avocado-olie en bestrooi daarna met tapiocapoeder.

3. Leg de plakken naast elkaar op een dienblad en bestrooi met paprikapoeder.

4. Gril de plakken rondom krokant, controleer de garing, breng op smaak met zout en peper en serveer met de remouladesaus.

Remouladesaus:
1. Meng mayonaise met mosterd, augurk, kappertjes, peterselie, dragon en bieslook en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

2. Meng de saus met de eieren en controleer de smaak.
 

6 personen, voorbereiding 15 minuten, bereiding 20 minuten.

  • 600 g zoete aardappel, gewassen
  • 100 ml avocado-olie
  • 100 g tapiocapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • zout en peper


Remouladesaus:

  • 500 ml mayonaise 
  • 40 ml mosterd
  • 80 g augurk, in fijne brunoise
  • 50 g kappertjes op zuur, gespoeld en fijngesneden
  • 1 bos platte peterselie, fijngehakt
  • 10 takjes dragon, fijngehakt
  • 20 takjes bieslook, fijngehakt
  • 1 citroen, alleen sap
  • 4 eieren, hardgekookt en fijngehakt
  • zout en peper




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief