Zoete aardappel of bataat is eigenlijk helemaal geen aardappel maar een knol en is dus ook geen lid van de nachtschadefamilie. In plaats van zetmeel bestaat de zoete aardappel uit inuline, wat deze knol een stukje gezonder maakt dan de reguliere aardappel, onder andere doordat deze een dubbel aantal vezels bevat die ervoor zorgen dat de koolhydraten langzamer worden verwerkt en er geen pieken in je bloedsuikerspiegel ontstaan. Het is dus niet zo dat zoete aardappels, wat veel mensen denken, géén koolhydraten bevatten, het zijn alleen wat gezondere koolhydraten. Een hoop informatie, we gaan koken!
1. Snijd de aardappels in gelijke plakken van 4 millimeter.
2. Meng de plakken aardappel in een kom met avocado-olie en bestrooi daarna met tapiocapoeder.
3. Leg de plakken naast elkaar op een dienblad en bestrooi met paprikapoeder.
4. Gril de plakken rondom krokant, controleer de garing, breng op smaak met zout en peper en serveer met de remouladesaus.
Remouladesaus:
1. Meng mayonaise met mosterd, augurk, kappertjes, peterselie, dragon en bieslook en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
2. Meng de saus met de eieren en controleer de smaak.
6 personen, voorbereiding 15 minuten, bereiding 20 minuten.
Remouladesaus:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.