Zoete aardappel-bloemkoolsalade

Zoete aardappel-bloemkoolsalade

Bereiding

Deze salade zit barstensvol smaak door de kruiden, kappertjes en zoete aardappel. Heerlijk met een visje of stukje vlees! 

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de blokjes zoete aardappel samen met de komijn- en venkelzaadjes en de chilivlokken over een braadslee, en schep de helft van de olijfolie erdoor. 

2 Rooster 30 minuten in de oven. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in water. Voeg de roosjes na de 30 minuten toe aan de blokjes zoete aardappel in de braadslee en rooster ze 15 minuten mee.

3 Meng de kappertjes, ansjovis, het citroensap en de rest van de olijfolie; voeg zwarte peper toe. Schep dit mengsel door de groenten.

4 personen

• 4 zoete aardappels, in blokjes

• 1 tl komijnzaad

• 1 tl venkelzaad

• ¼ tl chilivlokken

• 2 el olijfolie

• ½ bloemkool, in roosjes

• 1 el kappertjes, grof gehakt

• 4 ansjovisfilets, grof gesneden

• sap van 1 citroen

• 3 el extra vergine olijfolie

• 1 el gehakte oregano


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine