Deze salade zit barstensvol smaak door de kruiden, kappertjes en zoete aardappel. Heerlijk met een visje of stukje vlees!
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de blokjes zoete aardappel samen met de komijn- en venkelzaadjes en de chilivlokken over een braadslee, en schep de helft van de olijfolie erdoor.
2 Rooster 30 minuten in de oven. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in water. Voeg de roosjes na de 30 minuten toe aan de blokjes zoete aardappel in de braadslee en rooster ze 15 minuten mee.
3 Meng de kappertjes, ansjovis, het citroensap en de rest van de olijfolie; voeg zwarte peper toe. Schep dit mengsel door de groenten.
4 personen
• 4 zoete aardappels, in blokjes
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl venkelzaad
• ¼ tl chilivlokken
• 2 el olijfolie
• ½ bloemkool, in roosjes
• 1 el kappertjes, grof gehakt
• 4 ansjovisfilets, grof gesneden
• sap van 1 citroen
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el gehakte oregano
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.