Zoet-pittige kippenvleugels

Zoet-pittige kippenvleugels

Heb je het menu voor de feestdagen al af? We hope so! Mocht je nog geen snack hebben – ja, we snappen dat je niet óveral aan kunt denken – dan hebben we er eentje waar jong en oud blij van gaat worden. We hebben het over deze lekkere kipvleugeltjes. Je maakt ze met de Inventum hetelucht friteuse. In deze Airfryer worden kippenvleugels zelfs zonder olie lekker krokant. Bedek ze met een laagje zoet-pittige saus van sriracha en honing, en serveer ze met een romige blauwekaasdip. Zo zet je in een handomdraai een fantastische snack op tafel.

Bereiding



1. Verwarm de airfryer voor tot 180 °C.

2. Leg voorzichtig de helft van de kippenvleugels in de veelzijdige mand. Plaats de mand in de airfryer. Bak de kippenvleugels 26-28 minuten onafgedekt tot het vel bruin en krokant is. Keer ze tijdens het bakken 2-3 keer met een keukentang. Bak de andere helft van de kippenvleugels op dezelfde manier.

3. Doe intussen de honing, de sriracha, de sojasaus, de boter en het limoensap in een kleine pan en zet die op halfhoog tot hoog vuur. Breng het geheel aan de kook  en zet het vuur laag tot halfhoog. Laat de saus 2-3 minuten pruttelen tot hij iets is ingekookt.

4. Doe de kippenvleugels in een grote kom, schenk de saus erover en schep ze goed om. Leg ze op een schaal en strooi er wat koriander over. Serveer de kippenvleugels direct en geef de blauwekaasdip erbij.

Met de Inventum hetelucht friteuse GF254HLD frituur je door middel van hetelucht in plaats van vet. Maar dat is niet het enige wat hij kan; naast frituren kan deze Airfryer ook grillen, roosteren en bakken. De hetelucht friteuse heeft een inhoud van 2,5 liter en wordt geleverd met een handige frituurmandverdeler. Hij is voorzien van een digitaal display met tiptoetsen, hiermee stel je heel gemakkelijk de temperatuur en baktijd in. Ook fijn: de temperatuur en resterende baktijd zijn af te lezen op het display. De hetelucht friteuse is bovendien gemakkelijk schoon te maken, zowel de pan als de frituurmand met antiaanbaklaag kan in de vaatwasser.


 

Voor 4 personen.

  • 900 g kippenvleugels, vleugelpunten verwijderd, vleugels verdeeld in vleugelsticks en middenvleugels
  • 170 g honing
  • 60 ml sriracha (Thaise chilisaus)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el boter
  • sap van 1 limoen
  • verse korianderblaadjes, om erbij te serveren
  • blauwekaasdip, om erbij te serveren





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief