Zo begin je het nieuwe jaar gezond

Zo begin je het nieuwe jaar gezond

Het nieuwe jaar wil je natuurlijk gezond en fit van start gaan. Met deze vijf tips en gezonde recepten lukt dat zeker. Lukt het niet meteen 1 januari, met alle nieuwjaarsborrels in het vooruitzicht, spreek met jezelf dan een andere datum af. Wel belangrijk: niet stiekem smokkelen, hè?!

Bereiding1. Drink een glas water na ieder drankje
Heb je een borrel of feestje? Een glas water drinken na ieder drankje is een ideale manier om goed gehydrateerd te blijven, minder calorieën binnen te krijgen en een kater te voorkomen.

2. Kies gezondere alternatieven
Maak gezonde versies van de maaltijden die je lekker vindt. Je krijgt al snel minder snelle koolhydraten binnen en meer vezels, vitamines en mineralen. Houd je bijvoorbeeld van lasagne, maak dan eens deze gezonde versie met pompoen. Ook plakken courgette doen het goed als gezonde lasagnebladen.
Bonustip: ben je dol op aardappelpuree? Vervang dan eens de helft van de aardappels door bloemkool. Het smaakt nog steeds heerlijk en je profiteert van extra groenten.

3. Snack onbewerkt
Heb je trek in een tussendoortje of zin in een zoete of hartige snack? Kies dan voor vers fruit, groenten, rauwe noten of gezonde tussendoortjes die je zelf maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smoothie van bonen, bietjes en blauwe bessen als alternatief voor een zoete middagsnack?

4. Eet eerst alle groenten
Door je maag eerst te vullen met gezonde voedingsstoffen, zoals verse groenten, blijft er minder ruimte over voor minder gezonde keuzes. Een salade of groentesoep bij iedere maaltijd is een prima manier om dit voor elkaar te krijgen.

5. Neem je eigen lunch mee
Alles wat je zelf maakt, is gezonder dan wat je kant-en-klaar koopt. Maar iedere dag je eigen lunch klaarmaken kan best een uitdaging zijn. Begin klein en prep op zondag je lunch voor de volgende dag. Dan blijft het leuk en kun je het langzaam uitbouwen tot een goede gewoonte. Een lekkere lunch om mee te nemen naar je werk is bijvoorbeeld deze Marokkaanse salade.
Wat doe jij om het nieuwe jaar gezond te beginnen? Deel het hieronder in de reacties! Wil je meer tips voor gezonde voeding? Kijk op www.puurfiguur.nl.
 
Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief