Zelfgemaakte Gruyere-zadenstengels

Zelfgemaakte Gruyere-zadenstengels

Of je nu gaat borrelen of de keuken in duikt voor een simpel soepje, deze Le Gruyère AOP-zadenstengels zijn een regelrechte aanrader. Het fijne is dat je maar vier stappen hoeft te volgen en als de kaasstengels in de oven zitten jij mooi de tijd hebt om wat anders klaar te maken, zoals dat soepje of de rest van de borrelplank.

Bereiding

 

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem besloten werkvlak. Snijd het deeg over de lengte met een pizzasnijder in stroken van 1½ centimeter breed. Leg ze met behulp van een spatel voorzicht op de met bakpapier beklede bakplaat – zorg dat je ruimte tussen de stroken houdt, want tijdens het bakken zet het deeg uit.

3. Smeer het deeg met behulp van een bakkwastje aan de bovenkant in met het losgeklopte ei. Bestrooi vervolgens met de Le Gruyère AOP, zaden en pitten, gevolgd door het zout.

4. Bak de stengels in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten krokant en mooi goudbruin. Laat de kaas-zadenstengels afkoelen voordat je ze serveert.

 

Le Gruyère AOP is een lichtzoete, nootachtige kaas uit Zwitserland die is gemaakt van rauwe melk. Het fijne van Zwitserse Gruyère AOP is dat hij lekker is bij de borrel maar ook om mee te koken én op je boterham. Een echte allemansvriend dus, die je op verschillende manieren kunt inzetten.

16 stuks

Bereidingstijd: 10 minuten

Oventijd: 12-15 minuten

  • 1 rol rechthoekig bladerdeeg (koelversschap, à 270 g), gekoeld
  • bloem, om te bestuiven
  • 1 ei, losgeklopt met 2 el water
  • 25-30 g geraspte Le Gruyère AOP
  • 8 el gemengde zaden en pitten
  • 1 el zoutvlokken (zoals Maldon)

Ook nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • pizzasnijder
  • spatel

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief