Vis en venkel vormen het gouden duo in dit supergerecht! Serveer met een simpele groene salade.
1. Verwarm de oven (met bakplaat) voor op 200 ºC. Leg een stuk bakpapier klaar en schaaf daar de venkel, citroen en aardappels boven met een mandoline. Bestrooi met dille en leg de baars erop. Bestrooi met zout en peper en giet de olie en wijn erover.
2. Vouw het pakketje dicht en leg het voorzichtig op de bakplaat (pas op dat de wijn er niet uitloopt!) en bak de baars 10 minuten in de oven. Neem het pakketje vervolgens uit de oven en laat enkele minuten rusten. Vouw dan open – pas op voor de hete stoom – en serveer.
1 persoon
• ¼–½ venkelknol
• ½ onbespoten citroen
• 2 kleine vastkokende aardappels
• takjes dille
• 1 zeebaarsfilet (ca. 120 g)
• 1 el extra vergine olijfolie
• 50 ml witte wijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.