Een van de beste kooktool-investeringen is een visgrill voor op de BBQ. Waarom? Simpel: zo houdt je het mediterrane vakantiegevoel nog lekker even vast. En het fijne is dat je echt uit heel veel vissoorten kunt kiezen. Wel slim om even te vragen of je visboer de vis alvast voor je schoonmaakt, als je zelf niet zo goed weet hoe je dat doet.
1. Rasp de schil van de limoen heel fijn. Snijd de citroen in dunnen halve plakjes. Meng de limoenrasp met de roomboter en wat zout en peper naar smaak. Snijd de buik van de zeebaars met een scherp mes van staart tot kop open. Verwijder de ingewanden en schraap met een eetlepel de buikholte schoon. Spoel de buikholte schoon met water en dep droog.
2. Snijd nu de vis in, strepen van ongeveer 3 a 4 centimeter, een keer of 5 aan beide kanten. Dan doe je in elke inkeping een half plakje citroen, klein takje tijm en limoenboter. Grill nu de vis gaar op de BBQ in ongeveer 15 a 25 minuten, afhankelijk van het formaat van de vis. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak.
Je kunt voor dit gerecht ook een forel of koningsvis proberen!
Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.
Benodigdheden:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.