Zalm yakitori spiesjes met prei

Zalm yakitori spiesjes met prei

Soms heb je uren marinadetijd nodig om een lekkere smaak te krijgen, maar bij deze zalm-yakitorispiesjes met prei doen we het anders. Maximaal 30 minuten marineren, hoe lekker! Waarom we dat doen? Het antwoord is simpel: zo proef je nog wat van de zalm. Gril ze lekker en je kunt genieten van een heerlijk stokje met zalm (en een beetje prei).

Bereiding

1. Rijg stukken zalm en prei om en om aan bamboespiesjes.

2. Roer de szechuanpeper door de yakitorisaus en marineer de spiesjes 30 minuten in de koeling. Af en toe draaien kan geen kwaad.

3. Haal de spiesjes uit de marinade en kook de saus tot de helft in.

4. Stook een bbq in twee zones. Schroei de spiesjes dicht boven de hete zone terwijl je ze regelmatig bestrijkt met de ingekookte marinade. Als de vis of prei te bruin wordt dan verplaats je ze naar de medium zone.

5. Gril de zalm vooral niet te lang, ik vind rauw en koud vanbinnen het lekkerste. Bestrooi de vis en de prei met het sesamzaad en serveer direct.

Tip

Je kunt de zalm natuurlijk afwisselen met gamba’s, Sint-Jacobsmosselen of een andere vis, zolang de ideale kerntemperatuur per spiesje niet heel erg afwijkt.

Voor 6 spiesjes

Voorbereiding: 10 minuten; Marineren: 30 minuten; Afmaken: 10 minuten

Temperatuur 190 graden/medium en 250 graden/hoog (2 zons)

Vuur: indirect

  • 600 g zalmfilet*, in blokjes van 2,5×2,5 cm
  • 2 prei, in plakken van 2,5 cm
  • 1 tl szechuanpeper
  • 300 ml yakitorisaus (kant en klaar)
  • 1 el sesamzaad, geroosterd

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine