Voor 6 spiesjes
Voorbereiding: 10 minuten; Marineren: 30 minuten; Afmaken: 10 minuten
Temperatuur 190 graden/medium en 250 graden/hoog (2 zons)
Vuur: indirect
1. Rijg stukken zalm en prei om en om aan bamboespiesjes.
2. Roer de szechuanpeper door de yakitorisaus en marineer de spiesjes 30 minuten in de koeling. Af en toe draaien kan geen kwaad.
3. Haal de spiesjes uit de marinade en kook de saus tot de helft in.
4. Stook een bbq in twee zones. Schroei de spiesjes dicht boven de hete zone terwijl je ze regelmatig bestrijkt met de ingekookte marinade. Als de vis of prei te bruin wordt dan verplaats je ze naar de medium zone.
5. Gril de zalm vooral niet te lang, ik vind rauw en koud vanbinnen het lekkerste. Bestrooi de vis en de prei met het sesamzaad en serveer direct.
Tip
Je kunt de zalm natuurlijk afwisselen met gamba’s, Sint-Jacobsmosselen of een andere vis, zolang de ideale kerntemperatuur per spiesje niet heel erg afwijkt.