Yoghurtpannacotta met crumble

Yoghurtpannacotta met crumble

Deze yoghurtpannacotta is een lichtere versie van het traditionele dessert, bedruppeld met granaatappelsiroop en bestrooid met een heerlijke crumble.

Ingredienten



1 Laat voor de yoghurtpannacotta de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water, tot ze zacht zijn.

2 Verhit intussen de melk samen met de suiker en het vanillemerg in een pan op laag tot middelhoog vuur, tot-ie begint te stomen. Neem de pan van het vuur, knijp een teveel aan water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan de melk. Klop ze door het melkmengsel tot ze zijn opgelost en klop dan de yoghurt erdoor. Vul 4 dariolevormpjes (inhoud 160 ml, zie tip) voor driekwart met het mengsel en laat een nacht opstijven in de koelkast.

3 Breng voor de siroop de suiker en het granaatappelsap in een kleine pan op middelhoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel in 6–8 minuten voor een derde inkoken.

4 Meng in een kleine kom de maizena samen met een paar eetlepels van het ingekookte sap en klop tot het goed gemengd is. Doe dit mengsel in de pan bij de rest van het sap en laat zachtjes inkoken tot een siroop die blijft hangen aan de bolle kant van een lepel. Laat helemaal afkoelen.

5 Verwarm voor de crumble de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de suiker met de gemalen amandelen, bloem en boter in een kleine kom. Wrijf dit alles met je vingers door elkaar tot er een kruimelig mengsel ontstaat, verdeel het over de bakplaat en bak 10 minuten in de oven, of tot het krokant en goudbruin is ‒ schep af en toe om. Laat afkoelen.

6 Haal de pannacotta uit de vormpjes door de bodem van elk vormpje een paar seconden in warm water te dopen terwijl je er met je vingers zachtjes op duwt. Keer het vormpje om boven je hand en tik er voorzichtig mee tegen je handpalm; doe het puddinkje als-ie is losgekomen voorzichtig over op een klein bordje.

7 Schenk over elke pannacotta wat granaatappelsiroop en strooi een paar lepels van de crumble en granaatappelpitten erover. Serveer meteen.

Tip Dariolevormpjes zijn kleine puddingvormpjes die perfect zijn voor het maken van pannacotta. Je koopt ze in de meeste kookwinkels of online (bijvoorbeeld bij cookinglife.nl).

Per portie 279 kcal, 8,6 g vet (4,6 g verzadigd), 6,9 g eiwit, 46 g koolhydraten, 43,1 g suikers

4 personen

• 3½ blaadjes gelatine

• 250 ml volle melk

• 50 g fijne kristalsuiker

• merg van 1 vanillestokje

• 250 g yoghurt

• 50 g granaatappelpitten, voor erbij



Granaatappelsiroop

• 50 g fijne kristalsuiker

• 200 ml granaatappelsap

• 2 tl maizena



Crumble

• 10 g fijne kristalsuiker

• 10 g gemalen amandelen

• 10 g bloem

• 10 g koude boter


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet