Dit is echt een te gek gerecht voor een doordeweekse dag. De kip heeft even tijd nodig om te garen in de oven, maar in de tussentijd kun jij lekker bijkomen van een drukke dag.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng alle ingrediënten voor de satésaus door elkaar en smeer de kipfilets ermee in (bewaar een beetje). Bak de kip in 25 minuten gaar in de oven.
3. Snijd in reepjes en verdeel met sla en radijsjes over een tortilla. Lepel er extra satésaus op.
2 personen
• 2 kipfilets
• 1 el arachideolie
• 2 tortilla’s
• reepjes zachte sla
• handvol gesneden radijsjes
satésaus
• 200 g pindakaas met stukjesnoot
• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
• 1 el palmsuiker
• 1 el tamarisojasaus
• 160 ml santen uit blik
• 1 el tamarindesaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.